WOS - Johan Voskamp

Lyra boekt comfortabele zege op Naaldwijk

Lyra heeft in de derby tegen Naaldwijk een pak slaag uitgedeeld. Thuis op sportpark De Zweth werd het 5-1.

Ondanks het kleine puntenverschil op de ranglijst was Lyra vanaf het begin de bovenliggende partij. De Lierenaren waren voor rust al effectief met doelpunten van Marc den Toom en Robin Vijverberg. In de tweede helft leek Naaldwijk terug te komen door Danny Niël, maar meteen na de aftrap was het Jari van Dijk die het verschil weer twee maakte. In de slotfase deden de Lierenaren er nog een schepje bovenop door twee doelpunten van Thom Kuyvenhoven. Een deceptie voor Naaldwijk dat Lyra voorbij ziet gaan in de competitie.

Na afloop sprak WOS Sport met trainer Pim van der Hoorn van Lyra:

Ook Monster kwam in actie. De nummer twee van de derde klasse B won met een klein verschil en zonder problemen van Loosduinen met 1-0. Jordi van Maanen was de doelpuntenmaker.

Quintus en Maasdijk delen punten

In de vierde klasse F was er ook een belangrijke derby. Quintus uit Kwintsheul en Maasdijk strijden met elkaar om de bovenste plaatsen. De ploegen waren ook in de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Doelpunten bleven lang uit. Pas na een uur spelen pakte Quintus de voorsprong via een benutte vrije trap van Tim van der Meer. In de slotfase was het Kevin van den Berg die Maasdijk op gelijke hoogte bracht. Veel verandert er door het gelijkspel niet.

Honselersdijk wint van Argon en pakt nodige punten

Honselersdijk heeft in de degradatiestrijd in de eerste klasse de broodnodige punten gepakt. De oranjehemden draaien een wisselvallig seizoen en moesten zaterdagmiddag voetballen tegen nummer drie Argon uit Mijdrecht. Het waren ook de gasten die leiding pakten. Lang zat het ook niet mee voor Honselersdijk, totdat Tom van Veen een strafschop binnenschoot. Daarna brak de wedstrijd ook los. Argon drukte fel, maar het was Honselersdijk die er met de punten van doorging. Steyn de Bruijn maakte de winnende in de slotfase. Eindstand: 2-1.

Quick Boys - Excelsior Maassluis 3-1 (2-0)