Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Rus kopvrouw Nederlands team

Arantxa Rus is medio april de kopvrouw van het Nederlandse tennisteam, dat het dan in de Maaspoort in Den Bosch opneemt tegen Spanje.

De wedstrijd maakt onderdeel uit van de kwalificaties voor de Billie Jean King Cup. Behalve de 31-jarige speelster uit Monster, heeft coach Elise Tamaëla ook Lesley Pattinama-Kerkhove, debutante Arianne Hartono en dubbelspecialist Demi Schuurs geselecteerd. De wedstrijd tegen Spanje wordt gespeeld op vrijdag 15 en zaterdag 16 april.

Nederland plaatste zich voor deze kwalificatieronde door de winst op China tijdens de play-offs in april vorig jaar. De winnaar van de wedstrijd tegen Spanje plaatst zich direct voor de Billie Jean King Cup Finals, de verliezer speelt een duel in de play-offs voor een plek in de Qualifiers 2023. In deze kwalificatieronde worden de wedstrijden in twee dagen gespeeld. Op vrijdag worden er 2 enkelspelen gespeeld. Ook de zaterdag start met 2 enkelspelen, gevolgd door een dubbelspel (2 gewonnen sets).

"Spanje heeft met twee speelsters in de top 10, Paula Badosa en Garbiñe Muguruza een erg sterk team. En mochten deze speelsters niet meekomen, dan hebben zij alsnog een sterk team. Maar wij hebben het voordeel dat we voor eigen publiek mogen spelen", aldus coach Tamaëla.