Archief
HV Westland

HV Westland

Kai Been blijft dames HV Westland coachen

Hockeyvereniging Westland haalt dit seizoen definitief geen opvolger voor de vertrokken coach Willem Kauffmann.

In plaats daarvan blijft de (voormalige) assistent-trainer Kai Been aan het roer van de eersteklasser. Dat zegt bestuurslid technische zaken Wilbert Litjens in gesprek met WOS Sport.

Willem Kauffmann vertrok afgelopen november als coach van de damesselectie. De ploeg stond op dat moment op de een-na-laatste plek in de eerste klasse. Kauffmann vond zichzelf niet meer de juiste trainer om 'de klus te klaren' en liet zijn contract ontbinden.

Op dat moment werd Been al naar voren geschoven als tijdelijke coach, in de winterstop zou worden gezocht naar een definitieve oplossing. Die definitieve oplossing is dus uiteindelijk 'clubman' Been geworden. "Kai kent nog heel veel speelsters uit zijn tijd als jeugdtrainer", zegt Litjens. "Los van het feit dat er van weinig coaches beschikbaar zijn, iemand van buitenaf moet eerst bekend raken met de club en de speelsters."

HV Westland begint volgend weekend aan de tweede seizoenshelft. De dames staan momenteel op een degradatieplek en Litjens acht de kans groot dat dat niet verandert. "Het is een vrij jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 19,5 jaar, in een klasse met veel goede ploegen."

Wilbert Litjens blikte bij WOS Sport uitgebreid terug en vooruit :