WOS - Ruud de Jong

FC 's-Gravenzande heeft geen kind aan Zwaluwen

Op de zonnige zaterdagmiddag heeft FC ’s-Gravenzande met een ruime score van Zwaluwen gewonnen. Er stond na negentig minuten 5-1 op het scorebord.

In de beginfase kopte Yuri Westhoff een voorzet van Frank Broos binnen, en vlak de voor rust was het Pascal Broch die uit een corner de 2-0 op het scorebord zette. Zwaluwen was vooral in de verdediging slordig, wat veel ruimte voor ’s-Gravenzande opleverde. Vlak na rust was het Ardi Luijendijk die het duel op slot gooide. De bezoekers deden nog wel wat terug, maar het was de thuisploeg die een dik verdiende zege boekte met nog twee doelpunten van Frank Broos en Twan van Meerten.

3B: Lyra verliest van koploper, geen winnaar in derby

Geen veranderingen in de top van de derde klasse B. Lyra deed lang mee tegen Skillz WV, dat als koploper nog ongeslagen is. Maar het was de ploeg uit Wateringse Veld die in de slotfase de overwinning pakte. De nederlaag van Lyra is een tegenvaller voor nummer twee Monster dat niet inloopt op de Skillz. Het won zelf wel van DWO met 1-0.

De enige streekderby van het weekend tussen KMD – Schipluiden was geen sportief hoogtepunt. Het bleef bij een bloedeloze 0-0.