Archief
Atletiekunie

Yannick Rolvink nationaal kampioen kogelstoten onder 18

De Westlandse atleet Yannick Rolvink (Olympus '70) is in de leeftijdscategorie onder 18 Nederlands kampioen kogelstoten geworden.

De 16-jarige Naaldwijker, vorige maand uitgeroepen tot hét sporttalent van Westland, trok zondagavond in zijn laatste poging de titel naar zich toe. Rolvink was de topfavoriet, nadat hij onlangs met 17,95 meter de veruit beste jaarprestatie op zijn naam had geschreven.

Tijdens het titelgevecht in Omnisport in Apeldoorn had hij in de tweede poging de leiding genomen met 16,66 meter. Echter in de derde ronde werd hij gepasseerd door Bas Nolsen (GAC Hilversum), die een afstand van 17,14 meter liet opmeten.
In de vierde poging kwam Rolvink tot 16,75 meter en vervolgens was de vijfde poging ongeldig. Het moest dus in de zesde en tevens laatste poging gebeuren. En die was raak: 17,62 meter. Als laatste deelnemer was Nolsen nog aan de beurt, maar diens slotpoging was ongeldig.

WK-limiet bedwongen

Hardloper Samuel Chapple (Olympus '70) heeft zich zondagmiddag gekwalificeerd voor het WK Indoor in Belgrado. De 23-jarige Chapple maakte al enige tijd jacht op de limiet van de 800 meter, die op 1.46.70 staat.
Tijdens een invitatiewedstrijd In het Apeldoornse Omnisport rende hij zondagmiddag naar de overwinning in 1.46.61.

Bij Maarten in de Middag vertelde Yannick over zijn overwinning