Heren Quintus verliezen met klein verschil

De handbalmannen van Quintus hebben de thuiswedstrijd tegen het Belgische Visé met 21-24 verloren.

De wedstrijd in de Eekhouthal in Kwintsheul ging redelijk gelijk op, al stonden de Belgen het grootste deel van de tijd wel voor. De marge werd in de eerste helft niet groter dan twee doelpunten. Bij rust stond het 11-13.

In de tweede helft liep Visé na een kwartiertje spelen uit naar een 15-19 voorsprong, maar de Heulenaren brachten het verschil daarna terug naar 19-20. Daarna liepen de gasten weer iets uit, naar uiteindelijk 21-24.

Quintus heeft dit kalenderjaar vier wedstrijden gespeeld in de BeNe-League en verloor drie keer met een klein verschil. Afgelopen dinsdag maakte alleen Hurry Up tien doelpunten meer dan Quintus. De ploeg van scheidend trainers Jack van Lier en Geert Hinskens staan met nog drie wedstrijden te gaan laatste in de grensoverschrijdende competitie. Daarna begint de HandbalNL League, waarin de Nederlandse clubs met elkaar uitmaken wie er degradeert.

Velo wint in slot

In de eerste divisie bij de dames speelde Velo thuis tegen Foreholte een spannende pot. Met een ruststand van 15-15 ging de nummers negen en zes van de ranglijst zeer gelijk op. De Wateringers gingen in de slotseconden uiteindelijk met de zege aan de haal: 30-29.