Green Eagles

Ruime nederlaag Green Eagles tegen Groene Uilen

De basketbalsters van Green Eagles hebben in de promotiedivisie met ruime cijfers verloren van gedeeld koploper De Groene Uilen. In Maassluis werd het 46-77.

Beide ploegen hadden een groot verschil in voorbereiding op dit duel. De Groene Uilen mocht tijdens de lockdown gewoon doortrainen, omdat het nog meedeed in de bekercompetitie. Green Eagels daarentegen trainde door besmettingen en quarantaines afgelopen donderdag pas voor het eerst weer met een volledige selectie. Geen fitheid en ritme voor de thuisploeg dus, waar de Groningers fit en scherp waren. Dit was vanaf het begin duidelijk te zien. De thuisploeg - die via Veerle van Baalen wel de score opende met een driepunter - kwam er niet aan te pas en Groningen liep direct uit naar een 3-15 voorsprong.

De Maassluizers vochten zich nog wel terug naar 14-17, maar toen leek de pijp grotendeels leeg en liepen de Groene Uilen weer uit naar 14-23 na het eerste kwart. In het tweede kwart was het spelbeeld hetzelfde, wat een ruststand van 25-42 betekende.

Het doel was om in het tweede gedeelte van de wedstrijd in elk geval nog één kwart te winnen, maar dit lukte net niet. Toch was de marge na het derde kwart (37-55) niet veel groter geworden. In het laatste kwart liepen de gasten uiteindelijk toch nog uit.

De Maassluizers gaan volgende week zaterdag op bezoek bij Leiden. Die ploeg heeft net als Green Eagles vier punten uit acht duels.

Vrouwen
Promotiedivisie
Green Eagles - De Groene Uilen 46-77

Tweede klasse
Cady '73 - Westland Stars 36-59
Westland Stars blijft in het spoor van koploper Flax Field Fighters. Het verschil is twee punten.

Mannen
Eerste klasse A
Punch - Green Eagles afgelast

Tweede klasse B
Westland Stars - Almere 36ers 46-42
Beide ploegen hadden vooraf acht punten. Westland Stars staat met tien punten uit negen duels op de derde plaats. Koploper Leiderdorp heeft twaalf uit zeven en nummer twee Lokomotief tien uit zeven.