Paul Vis

Paul Vis

Handbalsters Quintus eenvoudig langs Vlug en Lenig

De handbalsters van Quintus hebben in de eredivisie vrij eenvoudig gewonnen van Vlug en Lenig.

De gasten het Limburgse Geleen maakten het eerste doelpunt, maar de thuisploeg was in Kwintsheul veel sterker. Na een minuut of acht stond het 5-4, in de acht minuten die daarna volgden zag het publiek alleen Quintus-doelpunten. Pas bij een 13-4 stand scoorde V&L weer eens. Bij rust was de score opgelopen naar 21-8. Ook in de tweede helft had Quintus het betere van het spel, na vijftien minuten stond het 33-11. De eindstand was 44-20.

Coach Fred Michielsen blikt terug:

Opnieuw nipte nederlaag heren

De heren van Quintus gingen in de BeNe-League voor het tweede weekend op rij met een nipt verschil onderuit. Nadat het vorige week thuis tegen Sporting Pelt nog 24-25 werd, verloor Quintus nu met 25-23 bij Volendam.

Quintus zat in de eerste helft lange tijd aan de goede kant van de score, al was de marge wel minimaal. Toch was het Volendam dat in de laatste tien minuten het beste van het spel had en bij rust leidde met 13-10. Aan het begin van de tweede helft vergrootte Volendam de score zelfs nog iets, maar kwam Quintus nog wel terug. De marge werd echter niet kleiner dan twee doelpunten verschil.

Volendam - Quintus Paul Vis

Met nog vijf wedstrijd te gaan in de BeNe-League staat Quintus nog steeds onderaan met vier punten uit zeventien duels. Het Belgische AtomiX heeft één punt meer. Dinsdag neemt Quintus het op tegen Hurry Up.