WOS - Henk Schaafsma

Monster verslaat Verburch in harde derby

SC Monster heeft de topper in de derde klasse B tegen Verburch gewonnen. De Monsternaren gingen met een minimale zege van 0-1 weg uit Poeldijk.

Het was de eerste wedstrijd voor beide ploegen sinds 20 november van vorig jaar. Het harde spel tussen beide ploegen was opvallend. Er vielen twaalf gele kaarten en ook een rode kaart. Die laatste was voor de doelman van Monster, Willem-Jan Broch. De enige treffer van de wedstrijd viel in de slotfase en kwam op naam van Jordi van Maanen. Door de zege verliest Verburch zijn ongeslagen status en neemt Monster de tweede plaats over met één punt voorsprong.

MVV’27 pakt in absolute slotfase overwinning

MVV’27 is de hervatting van de competitie goed begonnen met een zege op koploper VFC. De Maaslanders deden vanaf het begin al niet onder voor de lijstaanvoerder. De wedstrijd was van een bedenkelijk niveau en dat was ook duidelijk bij het eerste doelpunt waarbij een verdediger van VFC de bal in de voeten van MVV’er Rick Zwaard schoot en die passeerde daarna de doelman in de korte hoek.

In de tweede helft werd het spel harder en drong de thuisploeg meer aan. De Vlaardingers trokken de stand vlak voor tijd gelijk, maar diep in de blessuretijd kreeg MVV’27 toch loon naar werken. Cas van der Hoeven zette toen de eindstand van 2-1 op het scorebord.