WOS/Ruud de Jong

FC 's-Gravenzande verslaat 'grote namen' DHSC

FC 's-Gravenzande heeft bij de hervatting van de voetbalcompetities direct een belangrijke overwinning geboekt.

De Westlanders versloegen in Utrecht DHSC met 1-3 en vergroot daardoor het verschil met die ploeg op de ranglijst van drie naar zes punten.

Bij de thuisploeg een aantal indrukwekkende namen, met op de bank voormalig international Wesley Sneijder, die stageloopt voor zijn trainingsopleiding. In de basis oud-profs Rodney Sneijder (het broertje van) en Mounir el Hamdaoui. Ook Wesleys zoon Jessey (15 jaar en vanaf volgend seizoen jeugdspeler bij FC Utrecht) was een van de eerste elf.

Het was echter FC 's-Gravenzande dat beter voor de dag kwam. Binnen twintig minuten stond het via Yuri Westhoff en Daan van Unen al met 0-2 voor tegen het matig verdedigende DHSC. Na een klein half uur spelen deed de thuisploeg nog iets terug, maar nog voor rust maakte Frank Broos de 1-3.

In de tweede helft vielen er geen doelpunten, wel werd DHSC-speler Soufyan Moro van het veld gestuurd. De middenvelder had in een duel met Frank Broos geen enkele intentie om de bal te spelen en raakte in plaats daarvan Broos vol op de enkels. De scheidsrechter twijfelde geen enkel moment en toonde de rode kaart.

FC 's-Gravenzande is overigens de enige club die dit weekend in competitieverband speelt. Deze en volgende week staan er namelijk alleen inhaalwedstrijden op het programma. Over twee weken gaat het reguliere programma van start.

Doelpuntenmaker Daan van Unen blikt terug:

Monster in Westland Cup effectiever dan Honselersdijk

In de eerste ronde van de Flynth Westland Cup heeft derdeklasser Sportclub Monster op eigen veld verrassend eersteklasser SV Honselersdijk verslagen

Honselersdijk was in de eerste helft veruit de betere ploeg en had meerdere mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar verzuimde. Eerst liepen Tom van Veen en Youri Riepe elkaar in de weg bij een grote kans, later belandde stuiterde de bal terug via de onderkant van de lat en een ander schot belandde op de paal. Lars Ammerlaan dacht wel te hebben gescoord, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf ging.

In de 35ste minuut was het dan toch raak, maar wel aan de andere kant. Tegen de verhoudingen in maakte Jordi van Maanen uit een counter de 1-0 voor Monster.

Honselersdijk had ook in de tweede helft veel moeite met afmaken. Het - voornamelijk verdedigende - Monster greep de kansen die het kreeg wel met beide handen aan. Van Maanen zorgde met zijn tweede van de middag voor de 2-0 en invaller Jurgen Warbout bepaalde de eindstand op 3-0.