Archief

Dirk van Duijvenbode helemaal van de leg

Met ongekend slecht presteren heeft 's-Gravenzander Dirk van Duijvenbode de aftocht moeten blazen op het WK Darts in Londen.

Nadat hij de eerste set nog had kunnen winnen, verloor hij er vier op rij tegen de regerend wereldkampioen Gerwyn Price. Het trieste was, dat Aubergenius in alle twaalf legs in die vier sets roemloos het onderspit dolf.

Als het Van Duijvenbode niet lukt om triple-20's te werpen, heeft hij normaal gesproken altijd de triple-19 als veiligheidsklep achter de hand, en mocht dat niet lukken, is ook de triple-18 een goede uitwijkmogelijkheid. Maar niet op de voor hem dramatische woensdagavond.

Van Duijvenbode had tevoren het publiek nog op zijn hand, terwijl Price nogal wat boe-geroep moest incasseren naar aanleiding van zijn incidentrijke vorige partij. Maar het verwachte spektafel bleef uit en het vlammetje bij publiek raakte al snel uitgedoofd.

Na afloop verklaarde Van Duijvenbode in een gesprek met RTL-7, dat hij de hele dag in beslag was genomen "door al het gedoe eromheen". Daarin werd een hoofdrol gespeeld door het feit, dat twee van zijn tafelgenoten tijdens het kerstdiner (Vincent van der Voort en Michael van Gerwen) wegens een positieve coronatest het WK voortijdig hebben moeten verlaten.
Van Duijvenbode baalde ervan dat er overdag helemaal geen geintjes waren gemaakt. “Ik kon tijdens de wedstrijd mijn zorgen niet opzij zetten. Ik moest alleen maar denken, denken en denken”, aldus de 's-Gravenzander.