Archief

Kuivenhoven voor het eerst naar tweede ronde WK Darts

Maik Kuivenhoven heeft zich vanmiddag voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de tweede ronde van het WK Darts in Londen.

Nadat de 33-jarige Naaldwijker bij zijn debuut vorig jaar nog sneuvelde in de eerste ronde, won hij nu wel. Kuivenhoven versloeg de Australiër Ky Smith met 3-1 in sets.

Het was een moeizame zege en dat had Kuivenhoven vooral aan zichzelf te danken. Na een sterke eerste leg - twee 180s en uit in 12 darts - ging het daarna een stuk minder. Kuivenhoven gooide over het algemeen hoge scores, maar had moeite de dubbels te vinden. Dat Smith daar niet profiteerde, had er vooral mee te maken dat de gemiddelden bij de debutant lager lagen en bij hem de dubbels ook niet liepen. Smith won in de eerste twee sets slechts één leg.

Na de tweede commercial break van de wedstrijd - tussenstand 2-0 in sets - kwam Smith toch iets terug in de wedstrijd. Hoewel Kuivenhoven in de eerste drie legs telkens bij zijn eerste beurt 180 gooide, hielp hem dat weinig. Opnieuw gingen de dubbels amper raak en daardoor was het niet Kuivenhoven die de wedstrijd besliste, maar Smith op 2-1 kwam. Kuivenhoven herpakte zich daarna weer. Voorafgaand aan zijn laatste leg van de wedstrijd nam hij nog wat extra rust en sleepte de wedstrijd binnen.

Tweede ronde

Kuivenhoven speelt morgenavond in de tweede ronde tegen James Wade. The Machine, nummer vier van de plaatsingslijst, bereikte in het verleden drie keer de halve finale van het toernooi. De wedstrijd zal rond 23.00 uur te zien zijn.

Woensdag komt ook streekgenoot Dirk van Duijvenbode in actie in de tweede ronde. De 's-Gravenzander speelt dan tegen de Rus Boris Koltsov.