Dames Quintus winnen bij hekkensluiter

De handbalsters van Quintus hebben hun laatste duel van 2021 gewonnen.

De eredivisiewedstrijd tegen hekkensluiter Borhave eindigde in een 20-24 overwinning.

Hoewel de thuisploeg uit Borne (Overijssel) tot nu toe pas drie punten verzamelde, deed het lange tijd goed mee tegen de nummer drie van de competie. In de eerste helft was het verschil vaak niet meer dan één doelpunt. Bij rust had Quintus een marge van twee: 9-11.

Ook in de tweede helft lukte het aanvankelijk niet om een gat te slaan. Borhave kwam terug en stond een aantal keer op gelijke hoogte. Pas in de laatste twintig minuten maakte de Westlandse ploeg het verschil: 20-24.

Door de overwinning gaat Quintus als nummer drie de winterstop in. Gisteren eindigde de topper VOC (nummer 2) - Venlo (koploper) in een 32-23 overwinning voor de Amsterdammers. Daarmee staan beide ploegen op 24 punten. Dat zijn er vijf meer dan Quintus er heeft, maar de Heulse dames hebben nog een wedstrijd tegoed.