Archief
Signbiblio

Signbiblio

Schoolvoetbaltoernooi Westland afgelast

Het Westlands schoolvoetbaltoernooi gaat ook in 2022 niet door.

Het voetbaltoernooi voor leerlingen van de basisscholen zou pas plaatsvinden in april, maar de organisatie heeft er nu al een streep doorheen gezet. "De voorbereidingen van het schoolvoetbaltoernooi beginnen namelijk al in de maand januari, maar op dit moment is de situatie rondom de sportvelden en de vele besmettingen op basisscholen onzeker", zo is te lezen in een verklaring.

"We willen voorkomen dat we bij de deelnemers verwachtingen scheppen, die we straks niet kunnen waarmaken, waardoor er werk voor niets wordt gedaan. We zijn van mening dat de scholen en de voetbalverenigingen die hun medewerking verlenen, gebaat zijn bij duidelijkheid", zegt voorzitter Cees van der Pol. "Het is natuurlijk erg jammer, omdat ook in 2019 en 2020 het toernooi moest worden afgelast. Dat is vooral vervelend voor de leerlingen van groep 8 van de afgelopen drie jaar. Het schoolvoetbaltoernooi is toch vaak een schoolhoogtepuntje voor jongens en meisjes."

Van der Pol vervolgt: "Maar de realiteit is dat de situatie met sporten op dit moment wellicht nog slechter is dan vorig jaar omstreeks deze tijd. Alle vaccinaties hebben nog niet de vrijheid gebracht waarop was gehoopt. Vandaar dit vroeg genomen besluit."