Handbalsters Quintus verslaan ook VZV

De handbalsters van Quintus hebben gisteravond in Naaldwijk met ruime cijfers gewonnen van VZV: 37-24.

De ploeg uit Kwintsheul had voorafgaand aan het duel twee punten minder dan de tegenstander uit het Noord-Hollandse 't Veld, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Op het veld waren de twee ploegen alles behalve gelijkwaardig.

Quintus had al vroeg in de wedstrijd een voorsprong te pakken en leidde de eerste twintig minuten meestal met een marge van drie of vier doelpunten. Tegen het einde van de eerste helft liep de ploeg van trainer Fred Michielsen nog iets verder uit, tot een 17-9 ruststand.

Aan de eerste tien minuten van het tweede bedrijf werd de voorsprong uitgebreid naar een verschil van tien doelpunten (25-15). In het slot van de wedstrijd werd het verschil nog iets vergroot.

Door de overwinning stijgt Quintus naar de derde plaats in de eredivisie, met evenveel punten (17) als VZV, maar een wedstrijd minder gespeeld. De achterstand op koploper Venlo (7 punten) en nummer twee VOC (5 punten) is nog wel vrij fors, maar ook op die ploegen heeft Quintus een wedstrijd tegoed. Zondag reist de Heulse ploeg af naar Borne (Overijssel) voor een duel met hekkensluiter Borhave. Dat is direct het laatste duel van 2021.