WOS

Bekerstunt Excelsior Maassluis in Emmen

Voetbalclub Excelsior Maassluis heeft op verrassende wijze de achtste-finales van het KNVB-bekertoernooi bereikt.

In de uitwedstrijd tegen FC Emmen werd dinsdagavond deze eerste divisie-ploeg met 0-1 verslagen.

Zo klonk de 0-1 op de radio:

In de eerste helft was Emmen over het geheel iets sterker, maar bleef het 0-0. Dat was mede te danken aan een fraaie redding van Excelsior-keeper Jean-Paul van Leeuwen in de 23e minuut. Na 40 minuten was er zelfs een kansrijke situatie in het Emmense doelgebied voor El Baad.

In de tweede helft een zeer spannende fase rond de 60e minuut. Twee achtereenvolgende corners voor Excelsior, gevolgd door een uitbraak van FC Emmen. De bal leek voor het intikken, maar werd door een Maassluise verdediger van de lijn gehaald.

In 81e minuut brengt Bram Wennekers de stand op 0-1, op aangeven van Nino van den Beemt. De Maassluizers lopen op hun laatste benen en zijn blij dat er ‘slechts’ vier minuten extra tijd worden aangegeven. Ze houden stand.

Zaterdag is de loting voor de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi.