Archief
Fred Dijkshoorn

Fred Dijkshoorn

Niels Dijkshoorn wint NK-goud op 200 meter rugslag

Zwemmer Niels Dijkshoorn heeft bij de Nederlandse kampioenschappen kortebaan in Den Haag goud gewonnen op de 200 meter rugslag.

De 19-jarige 's-Gravenzander deed dat in de categorie '18- en 19-jarigen'. In het volledige deelnemersveld, inclusief de senioren, behaalde hij een vierde plaats. Dijkshoorn tikte in de NK-finale iets meer dan twee seconden later aan dan winnaar Thomas Jansen.

Dijkshoorn liet tijdens de NK zien dat hij bij de Nederlandse top hoort op de rugslag. Ook bij de 100 meter rug veroverde hij een medaille in zijn leeftijdscategorie, daar werd het zilver. Dat betekende in het volledige deelnemersveld een zevende plaats.

Jill Nai Chung Tong uit Hoek van Holland werd op de onderdelen 50, 100 en 200 meter schoolslag respectievelijk vijfde, zesde en zevende van Nederland. Bij de 200 meter schoolslag betekende dat de Nederlandse titel in de categorie 17-18 jaar en in diezelfde leeftijdscategorie behaalde ze op de 50 meter schoolslag zilver en op de 100 meter schoolslag brons. Verder kwamen daar ook nog twee zilveren medailles bij op de 100 en 200 meter wisselslag.

Niels Dijkshoorn vertelt bij Maarten in de Middag over zijn ervaringen van dit weekend