Archief
WOS - Gerard van Dijk

Selectie Excelsior Maassluis mag bij uitzondering trainen na 17.00 uur

Bij wijze van uitzondering op de geldende regel, mag de selectie van voetbalclub Excelsior Maassluis de komende weken na 17.00 uur blijven trainen.

De reden is, dat de Maassluizers nog in het toernooi om de KNVB-beker zitten. De tweede ronde van die topcompetitie wordt medio december gehouden. Excelsior heeft dan een uitwedstrijd tegen Emmen.


Of de amateurcompetitie voorlopig wordt stilgelegd, beslist de KNVB pas na het debat in de Tweede Kamer op woensdag. De hoop bestaat dat daarin besloten wordt om alsnog trainingen tot 20.00 uur toe te staan in plaats van tot uiterlijk 17.00 uur zoals nu het geval is.

Komend weekeinde
Maar inmiddels heeft de landelijke voetbalbond al wel besloten een deel van het amateurvoetbal voor het komende weekeinde te schrappen. Voor dat besluit is onderscheid gemaakt tussen de A- en B-categorie. In de A-categorie is het competitieverloop uiteindelijk gericht op promotie/degradatie, terwijl ze in de B-categorie - pupillen, junioren en senioren - vooral zoveel mogelijk willen voetballen.

Daarom is besloten:
A-categorie (prestatieve competities)
Komend weekend geen regulier competitieprogramma voor de jeugd en senioren. Op vrijwillige basis worden wel inhaalwedstrijden gepland om zo het aantal gespeelde wedstrijden per team recht te trekken;

B-categorie (recreatieve competities)
Komend weekend wel het reguliere competitieprogramma voor jeugd en senioren. Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking van de KNVB rekenen.