Archief

Sportverenigingen verwachten vervroegde winterstop

De nieuwe coronamaatregelen zullen hoogstwaarschijnlijk leiden tot een vervroegde winterstop voor de sportcompetities.

Dat verwacht althans een aantal verenigingen in onze regio. De sportcomplexen moeten hun deuren vanaf vandaag drie weken lang sluiten tussen 17.00 en 05.00 uur. En dat betekent niet trainen en dus ook niet spelen. "Wat kleine jeugd zou nog kunnen trainen 's middags", zegt Marien Rolandus Boers, bestuurslid wedstrijdzaken bij FC 's-Gravenzande. "We zullen kijken wat er verder nog mogelijk is, maar alle senioren en oudere jeugd, dat gaat niet meer werken."

KMD-voorzitter Peter van den Berg spreekt soortgelijke woorden: "Het wordt bijna ondoenlijk om de A-categorie - dat zijn de selectiespelers - te kunnen laten trainen en spelen. Dus ik vrees dat de hele A-categorie eraf gaat en we alleen nog op recreatieniveau tot 17.00 uur een programma kunnen bieden."

WOS Sport sprak met Peter van den Berg:

Dit weekend speelden veel teams nog wedstrijden, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk veranderen. Sportbonden nemen aan het begin van de werkweek een beslissing. Rolandus Boers: "Voorlopig staan de competities er nog in, maar ik denk dat dat geen enkel nut meer heeft. Als je niet kunt trainen, kun je ook geen wedstrijden spelen."

Van den Berg hoopt dat het blijft bij een vervroegde winterstop. "En dat we bijvoorbeeld in februari weer kunnen voetballen, afhankelijk van de besmettingscijfers en opnames in de ziekenhuizen."

De afgelopen twee seizoenen konden door corona niet worden afgemaakt.

In onderstaande reportage spreken wij met Marien Rolandus Boers:

Ook Dijkvogels-trainer Barry Albers verwacht dat er voorlopig niet gespeeld wordt: