Green Eagles

Tweede competitiezege basketbalsters Green Eagles

De basketbalsters van Green Eagles hebben hun tweede competitiezege in de promotiedivisie behaald.

Na de zege op Leiden op 6 november (87-68) won de Maassluise formatie van coach Ron den Hoedt gisteravond ook van Batouwe (67-60).

De thuisploeg begon in de lege sporthal niet scherp aan de wedstrijd. Dat vertaalde zich naar veel balverlies en gemiste kansen. Het waren dan ook de gasten uit het Gelderse Bemmel die na het eerste kwart op een voorsprong stonden: 11-16. De Maassluizers lieten zich echter niet uit het veld slaan en binnen drie minuten in het tweede kwart was de achterstand omgebogen in een voorsprong (18-16). Daarna ging het gelijk op, bij rust was het 31-30.

Na rust sloeg Green Eagles het eerste gaatje (45-40 na acht minuten), maar kwam Batouwe door wat slordigheden van de thuisploeg toch terug tot 47-45 aan het eind van het tweede kwart. Daardoor beloofde het slotstuk zeer spannend te worden. De thuisploeg sloeg snel een gat van negen punten (57-48 na zes minuten) en dacht daarmee de wedstrijd beslist te hebben. Maar Batouwe vocht wat het waard was en stond met nog 50 seconden spelen slechts drie punten achter (63-60). Green Eagles speelde de wedstrijd echter slim uit en via de vrije worplijn werd het nog 67-60.