Kim van Vliet

Handbalsters Quintus verliezen met ruime cijfers in Malaga

De handbalsters van Quintus hebben de eerste wedstrijd van het Europese tweeluik tegen Costa del Sol Malaga verloren.

De Heulse ploeg ging in Malaga met liefst 37-23 onderuit en moet dus alle zeilen bijzetten, wil het nog door naar de vierde ronde van de European Cup. De return is morgen om 18.00 uur, eveneens in Spanje.

Quintus deed in de openingsfase nog niet echt onder voor de regerend titelverdediger in dit Europese toernooi. Na twintig minuten stond het nog 8-7. En hoewel Malaga daarna de marge twee doelpunten vlak na elkaar uitbreidde naar drie, gaf dat geen problemen voor de Westlandse formatie van trainer Fred Michielsen. Bij rust was het verschil weer één doelpunt: 11-10.

In de tweede helft ging het mis voor de ploeg uit Kwintsheul. Na de 19-15 (ruim 6,5 minuut gespeeld) kwam Quintus meer dan tien minuten lang niet meer tot scoren en was het verschil inmiddels opgelopen tot 30-15. In de tussentijd hadden wel drie speelsters (Van Aalst, Boeters en Strik) allemaal een keer twee minuten tijdstraf gekregen. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld.

HV Artemis '15 - HV Quintus 2 28-33
Quintus 2 is na acht wedstrijden voorlopig gedeeld koploper in de eerste divisie

WPK/Westlandia - Feyenoord Handbal 2 24-17
Van Tiel/Ventura - Dios 21-15