Archief
Erik van Leeuwen Fotografie

Trainer Kauffmann na negen wedstrijden al weg bij dames HV Westland

Willem Kauffmann is al na negen wedstrijden vertrokken als coach van de damesselectie bij Hockeyvereniging Westland.

Het clubbestuur is akkoord gegaan met het verzoek van de trainer om het contract te ontbinden. De dames staan op de een-na-laatste plaats in de eerste klasse. De ploeg won alleen van nummer laatst DSHC. Dat was de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Daarna volgden louter nederlagen.

"Willem is dit seizoen bij HV Westland dames 1 gestart met een jonge, talentvolle groep. Een van de doelstellingen is behoud in de eerste klasse", zegt HV Westland-voorzitter Maarten van der Starre. "Willem gaf zondag bij ons aan dat hij op dit moment niet de juiste trainer/coach is om die klus te klaren. Dat de groep met een ander type trainer meer kans op succes heeft. Een teleurstelling voor hem, maar ook voor het team en de vereniging. Op zijn verzoek om het contract te ontbinden, hebben we ingestemd."

Tot de winterstop staan er nog twee competitiewedstrijden en een bekerduel op het programma. Assistent-trainer Kai Been neemt de taken van Kauffmann voorlopig waar. In de winter wordt gezocht naar een definitieve oplossing.