Paul Vis

Ruime overwinning handbalsters Quintus op Kwiek

De handbalsters van Quintus hebben in de eredivisie een ruime overwinning geboekt op Kwiek. In Kwintsheul werd het 31-20.

De doelpunten waren zuinig in de eerste helft en Quintus kon nog niet echt een gaatje slaan. De Heulse thuisploeg had een maximale marge van drie doelpunten. Bij rust stond het 11-9.

In de eerste minuten van de tweede helft bleef de score nog dicht bij elkaar. Daarna ging het lopen. Na tien minuten was de voorsprong 18-14, na twintig minuten was het verschil zelfs tien doelpunten: 26-16. Quintus kwam daarna niet meer in de problemen.

Ook eerstedivisionisten winnen

In de twee regioploegen in de eerste divisie bij de dames boekten een zege. Quintus 2 won nipt bij DSS: 28-29. De Heulse ploeg staat daarmee op een gedeelde derde plaats met tien punten uit zeven wedstrijden. In Wateringen versloeg Velo het Twentse De Tukkers met 32-16.