Handballers Quintus zakken naar laatste plaats

De handballers van Quintus zijn er gisteravond niet in geslaagd om te winnen van Herpertz/Bevo.

De gasten uit het Limburgse Panningen stonden voorafgaand aan deze ontmoeting met slechts één punt onderaan in de BeNe-League. Quintus had dankzij een eerdere overwinning op Atomix twee punten en hoopte op een tweede zege.

Het was echter Bevo dat al vroeg in de wedstrijd de leiding nam (1-4). Quintus kwam daarna wel terug en bleef vervolgens goed meedoen. De ploegen stonden steeds gelijk, of het was Bevo met een kleine voorsprong. In het slot van de eerste helft ging Quintus een aantal keer aan de leiding. Bij rust stond het 20-20.

Ook in de tweede helft ging het lang gelijk op, maar na een minuut of twintig hadden de gasten toch een gat te pakken (26-30). Dat gat bleek in de slotfase niet meer te dichten en Bevo liep uit naar een 30-37 overwinning. Daarmee gaan de Limburgers Quintus voorbij op de ranglijst.

Ruime zege Quintus-dames

De dames van Quintus zetten de goede vorm uit de European Cup (vorige week twee zeges op Alavarium Love Tiles) door in de eredivisie. De ploeg van trainer Fred Michielsen won in het Twentse Deurningen met 27-38 van DSVD. Met zeven punten uit zes duels staat de Heulse ploeg voorlopig op de vijfde plek.