Ondo

Ondo

Belangrijke overwinning korfballers Ondo

De korfballers van Ondo hebben in de laatste wedstrijd op het veld van 2021 goede zaken gedaan.

De ploeg uit 's-Gravenzande won in een nat Leiden met 13-17 van Sporting Trigon en neemt daarmee de tweede plaats in de eerste klasse E over van de tegenstander van vandaag.

Ondo kwam al snel op een 2-4 voorsprong en bouwde dat later uit naar 5-8. Daarna vielen beide ploegen een tijdje stil. Pas vlak voor rust werd er weer gescoord. Halverwege stond het 6-9. Na de thee kwam de thuisploeg sterk terug en stond het plots 9-9. De Westlanders lieten zich daar echter niet van van de wijs brengen en namen opnieuw het heft in handen: 10-15. Met nog twee minuten te gaan stond het 13-16 en was het nog even nagelbijten. Uiteindelijk stelde invaller Robbert van Essen de zege veilig: 13-17.

Trainer Patrick Muurling blikt terug:

Valto wint dankzij sterke tweede helft

In de overgangsklasse gaat ook Valto uit De Lier de winter in als nummer twee op het veld. Op eigen veld stond het tegen het Delftse Excelsior halverwege slechts 8-8. Dankzij een sterke tweede helft hield Valto de punten toch in eigen huis: 21-12.

De korfbalploegen gaan zich nu opmaken voor de zaalcompetitie. Die begint op 27 november. De veldcompetitie wordt in april hervat.