Archief

Eerste podiumplek Jack van der Ende in BMW M2 Cup

Autocoureur Jack van der Ende uit Naaldwijk en zijn teamgenoot Max Veels hebben dit weekend hun eerste podiumplek in de BMW M2 Cup van dit seizoen in de wacht gesleept.

Het duo eindigde op het circuit van Spa (België) als derde. Aanvankelijk werd overigens een vijfde plek genoteerd, maar de teams op de tweede en derde plaats werden achteraf gedeklasseerd. Daardoor schuiven de nummers vier en vijf twee plaatsen op.

Er stonden zondag twee races op het programma, zoals overigens elk wedstrijdweekend het geval is. In de ochtendrace kende startrijder Max Veels een moeilijk begin, waardoor hij bij de wissel halverwege als tiende doorkwam. Van der Ende wist zich daarna snel naar voren te werken en lag richting het einde zelfs op podiumkoers. Het werd echter de vierde plek, omdat een auto uit een andere raceklasse roet in het eten gooide. "Een Radical bemoeide zich met het gevecht. Die moest ik ontwijken om schade te voorkomen en zo werden we op de finish voorbij gestoken", herinnert de Westlander zich.

's Middags mocht Van der Ende starten. Hij kon de voorste auto's volgen en zorgde daarmee voor een goede uitgangspositie bij de wissel op teamgenoot Veels. Veels' pitstop was echter een fractie te lang, waardoor hij - naar eigen zeggen - eenmaal op de baan weer 'in een soort niemandsland' reed. Daardoor kon hij het gevecht om de voorste plekken niet meer aangaan. Veels finishte dus als vijfde, maar dat werd enkele uren na de race dus omgezet in de derde plek.

Van der Ende en Veels stonden voorafgaand aan dit weekend als zevende genoteerd in het algemeen klassement. De nieuwe tussenstand wordt pas later deze week gepubliceerd, omdat de twee slechtste resultaten nog moeten worden geschrapt. Medio november staat in Zolder (België) het laatste raceweekend op het programma.