Archieffoto

Archieffoto

Valto wint weer eens, Dijkvogels naar gedeelde koppositie

De korfballers van Valto hebben na twee nederlagen in de overgangsklasse, weer eens gewonnen.

De wedstrijd tegen het Zeeuwse Ondo was vooral in de eerste tien minuten spannend. De gasten uit Middelburg kwamen na zo'n vijf minuten op voorsprong en konden daar even van genieten. Na de 1-1 van Valto werd het snel 2-1 en daarna ging het snel. Na een ruim kwartier spelen stond het 6-1. Ondo scoorde daarna nog wel drie keer. Bij rust was het 7-4.

In de tweede helft scoorden de Lierenaren er lustig op los, terwijl de tegenstander minder trefzeker was. Het werd 16-7.

Dijkvogels wint en grijpt koppositie

Dijkvogels nam het in de derde klasse op tegen gedeeld koploper OZC. Omdat de Maasdijkers een achterstand van twee punten hadden, was het een kwestie van aan- of afhaken. Het werd dat eerste.

In Rotterdam begon de eerste helft moeizaam voor beide ploegen en ging Dijkvogels met een minimaal verschil (5-6) de kleedkamers in. Ook in de tweede helft bleef het verschil lang klein, maar in de laatste tien minuten bleek Dijkvogels toch aanvallend de sterkste. Het werd liefst 8-14.

Doordat ook de andere koploper Conventus verloor, gaan er nu drie ploegen met negen punten aan kop.