Archief

Sportclubs bereiden zich voor op de coronacheck

Vanaf zaterdag moet je bij een bezoek aan een theater of een restaurant bewijzen dat je gevaccineerd bent of negatief getest bent op corona. Maar dat geldt ook als je in de derde helft een broodje kroket wil eten in de sportkantine.

Voetbalclub FC 's-Gravenzande heeft een manier bedacht waarop alle leden nog steeds welkom zijn. Zij maken van de sportkantine een afhaalkantine. "De stoelen en tafels zetten we achter een lint", vertelt verenigingsmanager Koos Klop. "Mensen kunnen binnen hun eten of drinken bestellen, afhalen en dan buiten consumeren."

Buiten is onder een open tent een terras gebouwd. Op terrassen hoeft namelijk niet te worden gecontroleerd op corona. De tent is neergezet om de coronacheck zo lang mogelijk uit te stellen. "Zoals het er nu naar uitziet, gaan we dat ook wel gebruiken, tot begin november sowieso", weet Klop.

De club is over één ding wel heel stellig: "We hebben onze leden erop gewezen dat we hier geen discussie willen over de zin of onzin van het coronabeleid of het checken van mensen", weet de verenigingsmanager. "We voeren gewoon uit."