Frank van Leeuwen sportsnap.nl

Zuur verlies voor Velo Badminton

Velo Badminton uit Wateringen verloor tijdens de tweede competitiewedstrijd tegen BC Duinwijck uit Haarlem met 7-1.

Jim Middelburg en Russell Muns wonnen in de herendubbel van Jordy Hilbink en Brian Wassink. Myke Halkema en Frederika Lagerstedt kwamen nooit dichtbij een overwinning tegen Selena Piek en Chloë Mayer.

Door de afwezigheid van Nick Fransman, mocht Russell Muns zijn kwaliteiten in het enkelspel uit de kast trekken, maar Finn Achthoven speelde slim en geduldig en Russel verloor. Dion Rovers speelde daarentegen een zeer goede wedstrijd tegen Jordy Hilbink, maar miste net de scherpte aan het eind van beide sets. Op de andere baan probeerde Hanna Couwenhoven te winnen van Debora Jille, maar dat lukte niet. De andere damesenkel tussen Frederika Lagerstedt en Chloë Mayer ging een hele tijd gelijk op, maar na 16-16 in de eerste set kon Frederika zich in de tweede set niet meer herpakken.

Als laatst werden de gemengd dubbels gespeeld. Ruben Kweekel en Veda Diemel verloren hun wedstrijd tegen Finn Achthoven en Debora Jille. Jim Middelburg en Myke Halkema hadden een vliegende start en een grote voorsprong maar konden een achterstand in het begin van de tweede set niet meer terugdraaien. De derde set ging gelijk op maar ging verloren voor de Wateringers. Hierdoor kwam de eindscore op 7-1 in het voordeel van het team uit Haarlem.

Na twee verloren wedstrijden moet Velo Badminton op 25 september om 19.00 uur iets goedmaken in de derby tegen de Haagsche buren van Dunlop DKC. Dit is tevens ook de eerste thuiswedstrijd van het Wateringse team.