Paul Vis sr.

Bocholt maatje te groot voor handballers Quintus

De handballers van Quintus hebben hun overwinning van vorige week op Atomix geen goed gevolg kunnen geven.

De Heulenaren verloren in eigen huis met 23-35 van het Belgische Achilles Bocholt.

Bocholt had het grootste gedeelte van de eerste helft een marge van 3 à 4 doelpunten en het lukte de thuisploeg niet om dichterbij te komen. Bij rust stond in Kwintsheul een stand van 13-16 op het bord. In de tweede helft liepen de gasten steeds iets verder weg. In het laatste kwartier scoorde Quintus nog maar drie keer, terwijl Bocholt er in diezelfde tijd negen maakte.

Dames Quintus starten met gelijkspel

De handbaldames van Quintus zijn het nieuwe seizoen in de eredivisie begonnen met een gelijkspel. In het Westfriese Nibbixwoud was de ploeg uit Kwintsheul gewaagd aan thuisploeg SEW. De ruststand was 12-13 in het voordeel van de Westlandse club.

Quintus kon aan het begin van de tweede helft iets uitlopen (15-18), maar SEW kwam vervolgens toch weer terug. Tot en met de slotfase bleef het spannend en het leek er zelfs op dat SEW de twee punten in Noord-Holland zou houden. Bij een 25-25 stand scoorde een SEW-speelster nog in de laatste seconden, maar zij werd door de scheidsrechter afgefloten voor een aanvallende fout. Daardoor werd het alsnog een gelijkspel.