Archief
SV Den Hoorn

SV Den Hoorn

SV Den Hoorn spreekt over overstap naar 'zaterdag': 'Alles goed afwegen'

Maakt SV Den Hoorn als een van de laatste voetbalclubs in onze regio de overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal?

De afgelopen jaren veranderden tal van regioclubs van speeldag. Een aantal jaar geleden was het nog Velo uit Wateringen dat de stekker uit het zondag(prestatie)voetbal trok. Volgens Den Hoorn-voorzitter Frank van Mil heeft dat verregaande gevolgen. "De competitie op zondag wordt steeds meer afgeroomd, waardoor het een steeds zwakkere competitie wordt. Of je moet steeds verder gaan reizen voor goede tegenstanders."
De club speelt nu in de eerste klasse B tegen steeds meer clubs uit Brabant.

Er werd lang gesproken over het zogenoemde 'weekendvoetbal', een gemengde competitie met zaterdag- en zondagclubs. "Maar daar wilde de KNVB de laatste jaren niet aan", weet Van Mil. Inmiddels is clubs de mogelijkheid geboden om 'horizontaal' over te stappen. Dus een zondag-eersteklasser begint dan niet - zoals voorheen - op zaterdag in de vierde klasse, maar mag dan op hetzelfde niveau instromen. "Sindsdien is de discussie wel weer gaan leven."

"Het grootste voordeel is dat je daardoor prestatief voetbal blijft spelen, want wij verwachten dat het op de zondag steeds meer naar recreatief gaat. Dat is niet het niveau dat wij willen aantikken met ons eerste elftal." Daarnaast is er een kans op meer wedstrijden tegen lokale tegenstanders. Op zaterdag spelen bijvoorbeeld Honselersdijk en Velo in de eerste klasse.

Frank van Mil vertelde erover bij WOS Sport

Afwegen

Voor het einde van deze maand moeten clubs bij de KNVB aangeven of ze gebruik willen maken van de regeling. Als ze dat niet doen, moeten ze een jaar wachten.

SV Den Hoorn belegde afgelopen week een informatieavond om de stemming te peilen. De geluiden waren wisselend. "Je merkt wel dat er emoties met een cultureel-historische achtergrond spelen. Den Hoorn speelde altijd op zondag en daar zijn vrijwilligers en supporters aan gewend. Die argumenten zijn heel belangrijk en daar kun je niet zomaar overheen stappen." Het bestuur gaat de komende tijd alles zorgvuldig afwegen en neemt dan een beslissing.