HV Westland

HV Westland

Dames HV Westland 'stelen' punten in Delft

De hockeysters van HV Westland hebben de openingswedstrijd in de eerste klasse knap gewonnen.

Tegenstander DSHC werd vooraf als lastig ingeschat en dat bleek ook het geval. "We waren vooraf blij met een gelijkspel", blikte trainer Willem Kauffmann terug. In Delft waren de Naaldwijkers dan ook de mindere ploeg.

In de voorbereiding op de wedstrijd trainde Kauffmann zijn ploeg op goed verdedigen en dat bleek te helpen. DSHC kwam de hele wedstrijd niet tot scoren. Na het eerste en het tweede kwart stond het nog 0-0. In het derde kwart was het Nadine van der Voort die uit een omschakelmoment de enige treffer maakte. Daarmee gingen de punten mee terug naar sportpark De Hoge Bomen.

Trainer Willem Kauffmann analyseerde de wedstrijd:

Heren in slotfase onderuit

De heren, uitkomend in de tweede klasse, speelden een goede pot bij Pijnacker en hadden uitzicht op de volle buit. Tot drie minuten voor tijd stonden de Naaldwijkers met 1-2 voor. De Pijnackerse coach besloot op dat moment zijn keeper te wisselen voor een veldspeler, om zo een overtalsituatie te creëren. Die had effect. In de slotfase maakte de thuisploeg nog twee treffers.