Heren Quintus beginnen nieuw seizoen met nederlaag

De handballers van Quintus zijn het nieuwe seizoen in de BeNe-League begonnen met een 40-24 nederlaag in Aalsmeer.

De ploeg uit Kwintsheul keert na een afwezigheid van twee seizoenen terug op het hoogste niveau. In de BeNe-League zijn de beste zes ploegen uit Nederland en de zes beste ploegen uit België vertegenwoordigd.
De opgave was zaterdagmiddag groot. Quintus, ook dit seizoen onder leiding van Jack van Lier en Geert Hinskens, nam het op tegen de Nederlandse kampioen van vorig jaar: Green Park Aalsmeer.

De Westlandse gasten begonnen desondanks prima. Na een klein kwartier spelen stond er een score van 5-5 op het scorebord. Daarna ging het echter mis. Doordat de Heulenaars een aantal kansen niet konden afmaken en Aalsmeer wel raak schoot, kon de thuisploeg steeds ietsje uitlopen. Bij rust stond het 18-10.

Ook in de tweede helft kreeg Quintus een lesje effectiviteit. De afronding aan Heulse kant was niet goed, terwijl de ballen er aan de andere kant wel in gingen. Met een 40-24 nederlaag kon Quintus weer naar huis.