Signbiblio

Signbiblio

Excelsior Maassluis wint in slotminuten van HFC

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag in een bloedstollende wedstrijd met 3-2 gewonnen van HFC.

Excelsior Maassluis zat nog zonder overwinning in de tweede divisie. Na een gelijkspel en een nederlaag vorige week, kwam het al snel op acherstand tegen HFC. De snel opgelopen achterstand werd vlak voor rust goed gemaakt met een benutte penalty. Daarna leek Excelsior zich te herpakken met een aantal kansen. HFC kwam echter 1-2 voor, maar vlak voor tijd rechtte Excelsior de rug en kreeg het met twee doelpunten in de slotfase de verdiende en eerste zege van het seizoen.

FC ’s-Gravenzande verspeelt eerste zege

FC ’s-Gravenzande begon de hoofdklasse A vorige week met een nipte nederlaag tegen VV Capelle (2-3). Er was dus perspectief voor de uitwedstrijd in Groesbeek. FC ’s-Gravenzande had ook goede kansen, maar het duurde lang voordat de 0-1 viel. Daarna liet het de kansen liggen om de eerste drie punten binnen te slepen. In plaats daarvan maakte Achilles’29 gelijk en moet ’s-Gravenzande genoegen nemen met een punt.

Districtsbeker: VDL ruim langs Schipluiden

In de districtsbeker heeft VDL een overwinning geboekt tegen Schipluiden in de eerste wedstrijd van de groepsfase: 4-1. De ploeg uit Maassluis had het betere van het spel, maar nam pas echt afstand in de tweede helft met drie doelpunten. Het was sowieso een bekerweekend met een aantal grote overwinningen voor de regioploegen. VV Naaldwijk won met 4-0 van Egelantier Boys, Velo had geen kind aan SHO met een 5-0 winst en Honselersdijk won in een leuke wedstrijd met 4-1 van Spartaan’20. Maasdijk scoorde van alle regioploegen het vaakst: tegen Haagse Hout werd het liefst 9-0.

Excelsior Maassluis - Koninklijke HFC 3-2 (1-1)