Archief

Zorgen over opstarten voetbalcompetities

Westlandia-zondag en Excelsior Maassluis starten komend weekend weer in hun voetbalcompetities. Een mooi vooruitzicht voor de betrokken clubs, maar er zijn ook zorgen.

Veel vrijwilligers hebben in de afgelopen anderhalf jaar een andere invulling voor de zaterdag gevonden. Volgens voorzitter Ton Van Marrewijk van Westlandia is dat zorgelijk. Het kost in deze coronatijd veel moeite om iedereen weer te motiveren. Toch is Van Marrewijk optimistisch dat het gaat lukken. In juni hebben regionale clubs een mini-competitie gespeeld en daar werd hij enthousiast van.

Versoepelingen

Tot 20 september is iedereen welkom met inachtneming van de anderhalve meter. Na die datum wordt er mogelijk versoepeld. Deze versoepeling biedt geen verlichting voor de voetbalclubs. Bij meer dan 75 bezoekers moet er controle bij de ingang zijn. Supporters ondergaan eerst een coronacheck. Dit moeten de sportverenigingen zelf organiseren. "We zijn in overleg met de KNVB daarover, omdat dit een bijzondere maatregel is. Uiteindelijk worden alle regels versoepeld en voor ons geldt dat het een verzwaring is", aldus de voorzitter. Hij wil graag een advies van de bond.