Archief
EHF

EHF

Westlandse inbreng in Europees succes handbalsters onder 17

Het Nederlandse meisjeshandbalteam onder 17 jaar, met in de selectie diverse regiogenotes, mag volgend jaar gaan deelnemen aan de strijd om de wereldtitel.

Dankzij het winnen van het EHF-toernooi in Georgië is Oranje tevens gepromoveerd naar de categorie A-landen. Volgens de Europese Handbal Federatie heeft het Nederlandse team afgelopen week een masterclass gegeven.

Er was een groot persoonlijk succes voor de Naaldwijkse Romée Maarschalkerweerd. Zij werd uitgeroepen tot de beste cirkelloopster van het toernooi in de hoofdstad Tbilisi. Na WPK/Westlandia en Quintus speelt Romée momenteel bij VOC in Amsterdam.

Na de gewonnen wedstrijd tegen Georgië (52-11) werd Quintus-speelster Judith van der Helm uitgeroepen tot ‘player of the match’.

In de finale moest Nederland afgelopen weekeinde tegen Servië. "Al snel kwamen we 5-0 voor, dus dat was een lekker begin. De dekking stond als een huis met Quintus-keepster Bianca Schanssema, die een goede wedstrijd speelde", zo valt te lezen op de site van Quintus.
Vlak voor de rust kwamen de Serven nog even terug, maar het was voor hen niet genoeg om de wedstrijd te keren. De eindstand werd 25-19 voor Nederland. Na die finale is Alieke van Maurik (Quintus) gekozen tot 'player of the match'.
Quintus-keeperstrainer Patrick Jordaan maakte deel uit van de begeleidingsgroep.