WOS

WOS

Westlandia wint van buurman Naaldwijk

Na een noodgedwongen coronastop van ruim 300 dagen mogen voetbalclubs uit de regio eindelijk weer aan de bak in oefenwedstrijden.

Voor de negende keer stonden de zaterdagselectie van Westlandia en buurman Naaldwijk tegenover elkaar. Vijf keer eerder won Westlandia en drie keer was de winst weggelegd voor Naaldwijk. Deze zaterdag trok Westlandia weer eens aan het langste eind: het werd 4-0.

De zondagselectie van Westlandia moest een onnodige nederlaag leiden. Nadat VVSB in Noordwijkerhout na 8 minuten op een 1-0 voorsprong kwam, was het Jedsel Markes van Westlandia die nog geen kwartier later de gelijkmaker liet noteren. In de 37ste minuut werd het zelfs 1-2 voor Westlandia dankzij een mooi afstandsschot van Melvin Vissers. In de tweede helft gaf de zondagselectie van Westlandia de voorsprong weg en werd het 2-2 en vervolgens 3-2.

De meeste verengingen beginnen in het laatste weekend van september met de voetbalcompetitie. Voor tweededivisionist Excelsior Maassluis en derdedivisionist Westlandia start het seizoen volgende week. De hoofdklassers (waaronder FC 's-Gravenzande) beginnen op zaterdag 28 augustus.