Archief
WOS

Bertens verliest ondanks comeback in Parijs al in eerste ronde

Tennisster Kiki Bertens is na één wedstrijd uitgeschakeld in het enkelspel van Roland Garros.

De 29-jarige geboren Wateringse ging op het Franse gravel in drie sets onderuit tegen de Sloveense Polona Hercog: 6-1, 3-6 en 6-4.

Bertens werd in de eerste set op alle fronten afgetroefd. Hercog brak haar liefst drie keer op rij. Pas bij een 5-0 stand deed Bertens iets terug en kwam tot 5-1. Die game was niet genoeg om het Hercog in de eerste set nog moeilijk te maken, maar bleek wel een voorbode voor de rest van de wedstrijd.

Hercog, die op de wereldranglijst 'slechts' 73ste staat, pakte in de tweede set wel de eerste game, maar daarna kreeg Bertens het voor het zeggen. De voormalig Westlandse, de nummer 17 van de wereld, won vier games op rij. De Sloveense kwam daarna nog wel terug tot 3-4, maar het was Bertens die de set naar zich toetrok en daarmee een beslissende set afdwong.

Daarin kwam Bertens tot twee toe tot een voorsprong van twee games (0-2 en 2-4), maar ze liet Hercog beide keren terugkomen tot een gelijke stand. De Sloveense kwam vervolgens voor het eerst die set op voorsprong en verzilverde daarna ook direct haar eerste matchpoint.

Moeizaam seizoen

Het eersterondeverlies is kenmerkend voor het seizoen van Bertens tot nu toe. Na een achillespeesoperatie eind vorig jaar keerde ze in maart terug op de tennisbaan. In zes wedstrijden won ze slechts twee keer. Alleen tijdens de Billie Jean King Cup en op het toernooi in Madrid ging de zege naar de voormalig Wateringse.

Bovendien speelden blessures haar nog steeds parten. Bertens liet de tweede wedstrijd in de Billie Jean King Cup schieten en zegde daarnaast ook af voor de toernooien in Charleston, Rome, Belgrado en Parma.