Archief
WOS

Roland Garros: Bertens tegen Hercog, Rus treft Buzarnescu

Tennissters Kiki Bertens en Arantxa Rus hebben op het op het eerste oog niet slecht getroffen voor de eerste ronde van Roland Garros.

Gisteren vond in Parijs de loting voor de Franse Grand Slam plaats. Kiki Bertens, opgegroeid in Wateringen, neemt het op tegen de Sloveense Polona Hercog. De Monsterse Arantxa Rus speelt tegen Mihaela Buzarnescu uit Roemenië.

Bertens, de huidige nummer 17 van de wereld, en Hercog, die 73ste staat, troffen elkaar sinds 2019 twee keer. Beide speelsters wonnen één keer.

Desondanks is het onduidelijk waar de voormalig Westlandse nu staat. Eind vorig jaar ging ze onder het mes vanwege een slepende achillespeesblessure. In 2021 won ze pas een paar keer. Bovendien zegde Bertens meerdere toernooien af vanwege blessureleed.

Rus (WTA-84) speelde in 2017 twee keer tegen Buzarnescu (WTA-148) en verloor toen twee keer. Rus verkeert sinds 2019 echter weer in goede vorm. Mocht de Monsterse doorstromen naar de tweede ronde, dan treft ze in Serena Williams waarschijnlijk een lastig te nemen horde.

Rus klaar in Straatsburg

Rus was deze week overigens nog actief op het WTA-toernooi in Straatsburg. Gisteren bleek de Duitse Jule Niemeier te sterk in de kwartfinales. Het werd 6-4 en 6-1.