Archief
Archieffoto

Archieffoto

Darter Van Duijvenbode wint zijn eerste PDC-titel

Darter Dirk van Duijvenbode uit 's-Gravenzande heeft vanavond tijdens een evenement in Duitsland zijn eerste PDC-titel gewonnen.

Dit evenement van de grootste internationale dartbond, dat zaterdag begon en tot en met dinsdag duurt, wordt gehouden in Niedernhausen in de Duitse deelstaat Hessen. Er worden tijdens deze PDC Super Series vier zogenoemde Players Championship-toernooien gehouden. Elke toernooiwinnaar verdient 10.000 euro.

Van Duijvenbode bereikte deze maandag de finale van zo'n toernooi na overwinningen op achtereenvolgens David Evans (6-3), Jelle Klaasen (6-2), Jeff Smith (6-4), Krzysztof Ratajski (6-4), Scott Mitchell (6-4) en Andy Boulton (7-5).
Het werd een Nederlandse finale, want de tegenstander van de Westlander met de bijnaam Aubergenius was Martijn Kleermaker uit Harderwijk.

De 's-Gravenzander kwam op een 2-0 voorsprong, maar Kleermaker trok de stand gelijk. Daarna pakte onze streekgenoot een 4-2 voorsprong en gebeurde er vervolgens weinig gekke dingen. Kleermaker knokte zich nog terug tot 6-6, maar verloor uiteindelijk met 8-6, waardoor Van Duijvenbode zijn eerste PDC-titel kon gaan vieren.