Archief
Raymond Kerckhoffs

Raymond Kerckhoffs

Leo van Vliet vereeuwigd in grotten Valkenburg

Wie de gemeentegrotten van Valkenburg in Zuid-Limburg bezoekt, kan niet meer om Leo van Vliet heen.

De in Honselersdijk geboren oud-wielrenner is met een muurschildering geëerd voor het jubileum dat hij morgen viert. Dan is hij namelijk voor de 25ste keer koersdirecteur van de Amstel Gold Race.

In 1996 begon de Westlander met deze functie. De coronasituatie maakte een feest vorig jaar tot twee keer toe onmogelijk, daarom is dat gisteren alsnog gedaan. Met de muurtekening wordt de Honselersdijker bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de Amstel Gold Race en wielergemeente Valkenburg aan de Geul.

Eerder is bovenop de Cauberg in het Kasteeldomein Landal een plein naar Leo van Vliet vernoemd. De koersdirecteur heeft zelf het naambordje van het plein onthuld. Op het park hebben ook Marianne Vos, Anna van der Breggen, Philippe Gilbert, Peter Sagan en o.a. Adrie van der Poel hun eigen straat.

De Amstel Gold Race wordt morgen verreden. Omdat er vanwege corona geen publiek welkom is, is rondom Valkenburg een rondje van 16,9 kilometer gemaakt. De mannen rijden dertien rondjes (de vrouwen zeven) en in elk rondje komen ze de Geulhemmerberg, de Bemelerberg en de Cauberg tegen.

Raymond Kerckhoffs

Categorieen:
Nieuws Sport Honselersdijk