Archieffoto Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers niet opgewassen tegen landskampioen Diok

Rugbyclub The Hookers had vanmiddag in Leiden weinig in te brengen tegen landskampioen Diok. De Hoekenezen verloren met 68- 12.

In de eerste helft kwam de thuisploeg op een voorsprong van 28-0. In de 29e minuut werd namens The Hookers iets terug gedaan door Siem Damen. Zijn try bracht de stand op 28-5, waarna Diok de voorsprong kon uitbouwen tot 42-5.

De eerste scores na de rust waren ook voor Diok, maar de Hoekenezen kwamen een stuk beter in de wedstrijd, mede door het inzetten van vier man van de Oranje-selectie: Anderson, Jasey van Kampen, Bo Donkersloot en Marijn Huis.
Via een try van Jasey van Kampen met aansluitend een benutte conversie door aanvoerder Kevin Lenssen bracht The Hookers de stand op 49-12. Daarna volgden er alleen nog scores voor Diok en stond er aan het eind 68-12 op het bord.

Komend weekeinde is er geen competitie in verband met een interland. Op zaterdag 1 mei spelen de Hoekenezen thuis tegen het Amsterdamse Ascrum. Overigens wordt deze bijzondere voorjaarscompetitie per die datum uitgebreid met Castricum.