Signbiblio

Handbalsters Quintus winnen eerste wedstrijd alternatieve competitie

De handbaldames van Quintus hebben hun eerste competitiewedstrijd van 2021 gewonnen.

Omdat de eredivisie in oktober al is stilgelegd, maar topsportteams wel al in actie mogen komen, is een alternatieve competitie opgezet met acht ploegen van het hoogste niveau. Dit weekend stond de eerste speelronde op het programma.

De Heulse vrouwen reisden af naar Venlo en speelden een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na tien minuten spelen stond het nog 4-3, iets meer dan tien minuten later was het 9-9. De teams gingen rusten bij een 11-13 voorsprong voor Quintus. Ook in de tweede helft ging het gelijk op. De formatie uit Kwintsheul won uiteindelijk met 27-30.

Heren Quintus

De heren van Quintus verloren de thuiswedstrijd tegen Kembit-Lions met 19-35. Het werd een makkelijke middag voor Lions in Kwintsheul. Bij rust gingen de gasten al met 7-12 aan de leiding. Het resultaat van deze wedstrijd telt niet mee voor de stand op de ranglijst. Quintus is namelijk pas in februari van dit jaar toegetreden tot de HandbalNL-competitie, waarin door de 5 deelnemende ploegen al verschillende duels waren afgewerkt.