Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers blijven Bossche bezoekers de baas

De Hoekse rugbyers hebben zaterdagmiddag thuis met 25-13 gewonnen van The Dukes uit Den Bosch.

Het was de eerste thuiswedstrijd in de voorjaarscompetitie in de ereklasse, die vorige week van start was gegaan met een nipte nederlaag (33-31) in het uitduel tegen 't Gooi in Naarden.

De Hoekenezen kwamen vanmiddag binnen een kwartier op een 12-0 voorsprong. In de 18e minuut deden de Bosschenaren iets terug, door een benutte penalty (12-3), waarna zij nadrukkelijk in het offensief bleven in het slot van de eerste helft.

Kort na de hervatting kwam The Hookers via een penalty op 15-3. Halverwege de tweede helft werd de druk van de bezoekers iets te groot en kwamen de Dukes terug tot 15-10. Nadat er vervolgens aan beide kanten een penalty was verzilverd (18-13), braken de laatste minuten aan. Vlak voor tijd viel er plotseling een bevrijdende try voor de thuisploeg en was de conversie een 'eitje' voor Kevin Lenssen. Eindstand 25-13.

Aanvoerder Lenssen keek terug op een - mede als gevolg van de weersomstandigheden (wind en regen) - "slordige wedstrijd", waarin zijn ploeg erg hard had gewerkt. Er is de laatste tijd veel energie gestoken in versterking van de verdediging en die wierp deze middag nadrukkelijk vruchten af, concludeerde Lenssen.