Archief

Darter Kuivenhoven benaderd voor matchfixing

De Westlandse darter Maik Kuivenhoven is vlak voor het WK in december benaderd om in een wedstrijd expres slecht te spelen.

Dat zegt de speler uit Naaldwijk in gesprek met de NOS. Zeker zes Nederlandse darters zijn het afgelopen jaar via sociale media benaderd door matchfixers. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen.

Kuivenhoven is een van de darters die met zijn verhaal naar buiten wil treden. "Hey Maik jij moet zondag wedstrijd gooien. Kunnen we geen deal maken dat je minder 180-ers gooit dan de tegenstander? Reageer even via insta of via vriend", kreeg de 32-jarige Naaldwijker te horen. "Dat zit toch niet helemaal lekker. Je weet dat er een hoop geld omgaat in het gokken en dan krijg je zoiets. Dat voelt vreemd, zo'n berichtje", aldus Kuivenhoven.

"Je wordt ergens bij betrokken wat je helemaal niet wilt. Want je wilt darten, daar op het WK staan en niet met dit geconfronteerd worden." Kuivenhoven heeft het gevoel dat dit soort praktijken meer voorkomen. "Je ziet wel vaker berichtjes op Facebook of Instagram onder posts staan van 'je bent waardeloos' als je verloren hebt, 'ik heb geld op je verloren' of dat soort opmerkingen. Dus ja, ik geloof best dat het vaker gebeurt."

Maik vertelt over dit soort berichten bij Maarten in de Middag