Archief
Stefan van Eijk

Stefan van Eijk

Westlandia met combinatie-elftal in Flynth Westland Cup

De zondagtak van voetbalclub Westlandia doet dit voorjaar met een combinatie-elftal mee aan de Flynth Westland Cup.

Er zullen spelers van de zondagselectie (uitkomend in de derde divisie) en het onder-21-team worden ingezet. Westlandia doet namelijk niet alleen mee aan de Flynth Westland Cup, maar ook aan het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Omdat alle competities definitief zijn stilgezet, worden overal in het land regionale toernooien opgezet. Die starten zodra de coronamaatregelen het toelaten.

Aan de Flynth Westland Cup doen, met uitzondering van Excelsior Maassluis, alle clubs uit Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland mee. De poules zijn ingericht op competitieniveau, waarbij poule A de sterkste is. De winnaar en nummer 2 gaan naar de halve finales. Van poule B en C gaan alleen de winnaars naar de halve finales. Die worden, net als de finale, gehouden bij voetbalvereniging Naaldwijk.

FeVoWest is tot de volgende poule-indeling gekomen:
Poule A: Westlandia-zondag (derde divisie), FC 's-Gravenzande (hoofdklasse), SV Den Hoorn, SV Honselersdijk, Velo (alle eerste klasse) en HVC'10 (tweede klasse);
Poule B: Westlandia-zaterdag (tweede klasse), Sportclub Monster, Lyra, VV Schipluiden, KMD, VV Naaldwijk (alle derde klasse);
Poule C: MVV'27, Verburch, VDL (alle derde klasse), MSV'71, Quintus, VV Maasdijk (alle vierde klasse).

Het streven is om de competitie op 24/25 april of 1/2 mei te starten.