Archief
Markus Friedel via Flickr (CC)

Nadine Noordam: Stabieler presteren voor plek in 'grote' Oranje

Voetbalster Nadine Noordam hoopt in haar carrière minstens één interland te mogen spelen voor het Nederlands elftal.

Dat zegt ze in de tweede aflevering het WOS-programma Westlandse Sportprijzen, die vanaf vanavond te zien is.

De 22-jarige speelster uit Honselersdijk doorliep diverse nationale jeugdteams en maakt nu onderdeel uit van Oranje onder 23. Een stap naar het 'grote' Oranje zat er tot nu toe nog niet in. "Voor mezelf heb ik wel een beeld van wat ik moet verbeteren", zegt Noordam. "Wat wel zo is, is dat het dit seizoen goed gaat. Ik heb goede wedstrijden gespeeld, maar het kan natuurlijk altijd beter. Daarnaast wil ik stabieler presteren en meer rendement halen. Hopelijk kan ik daarmee het laatste stapje zetten."

Noordam komt in clubverband uit voor ADO Den Haag en daarnaast heeft ze ook nog een gewone baan. Een stap maken naar een grote club zou een impuls kunnen betekenen voor haar carrière "Om het laatste stapje te kunnen maken, is het wel goed om betere faciliteiten te hebben. En ik zou me volledig moeten kunnen richten op het voetbal."

Nadine Noordam spreekt in het WOS-programma Westlandse Sportprijzen uitgebreid over het afgelopen jaar, de prestaties van ADO Den Haag en haar doelen voor de toekomst. Westlandse Sportprijzen is vanaf donderdagavond 19.15 uur te zien bij de WOS en wordt daarna elk half uur herhaald. Het programma is ook te zien op Uitzending Gemist.