Archief
WestVaria

WestVaria

Hoekse sportcoach Wim Verhoorn (79) overleden

Op 79-jarige leeftijd is de Hoekse sportcoach Wim Verhoorn overleden.

Verhoorn was in de jaren tachtig lange tijd bondscoach wegatletiek van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. In die periode vierde hij successen met onder anderen Gerard Nijboer (Europees kampioen op de marathon) en de beste Westlandse marathonloper aller tijden, Jacques Valentin.

Voordat hij door de atletieksport werd gegrepen, was Verhoorn vooral actief in het voetbal. Zelf speelde hij in het toenmalige vv Hoek van Holland en werd hij trainer van voetbalvereniging Naaldwijk. In de jaren zeventig kwam hij in contact met een veel rennende Hoekenees, Jan Knippenberg. Samen zetten zij het avontuur op om van Hoek van Holland naar de Zweedse hoofdstad Stockholm te rennen. In 18 dagen werd de loop van 1.600 kilometer voltooid.

Verhoorn was niet alleen als trainer, coach en masseur actief in de atletiek, maar werd ook mede-organisator van evenementen, zoals de City-Pier-Cityloop. Ook verzorgde hij voor sporters reizen naar internationale evenementen. De Hoekenees was ook jarenlang trainer van kroonprins Willem-Alexander, die als doel hand om aan de New York Marathon deel te nemen. Dat gebeurde ook daadwerkelijk onder de vleugels van Verhoorn, in november 1992.

Samen met wielrenner Gerrie Knetemann was Verhoorn actief in de horeca. Zo bezat het duo een pannenhoekenhuis in Kijkduin. Verder was hij in Hoek van Holland ook betrokken bij rugbyclub The Hookers. Daar verzorgde Verhoorn looptraining voor jonge leden.