Archief
ZV Westland

ZV Westland

Wedstrijdzwemmers ZV Westland trainen in Hoekse Badje

De wedstrijdzwemmers van Zwemvereniging Westland zijn afgelopen weekend weer begonnen met hun trainingen.

Nu de binnenzwembaden zijn gesloten, moet de zwemclub uitwijken naar het buitenbad in Hoek van Holland. Het Hoekse Badje is sinds twee weken gedeeltelijk weer open voor mensen van 16 jaar en ouder. ZV Westland is blij dat het weer kan trainen, zegt Cora Timmers namens de zwemclub in het WOS-radioprogramma Maarten in de Middag. "Het was al even geleden, bijna drie maanden dat we met de kinderen hebben gezwommen."

Voordat er daadwerkelijk gezwommen kon worden, moesten eerst de coronaprotocollen worden gevolgd. "Ze kregen eerst een hele route; in de tent uitkleden, iedereen had z'n zwemkleding al aan. Daarna naar het zwembad en dan was het nog even rillen voordat ze echt het water in mochten. Maar toen ze er eenmaal in waren, hoorde ik alleen maar 'Wat lekker dat we weer kunnen zwemmen' en 'Wat een genot'."

De trainers bij ZV Westland hadden een trainingsprogramma opgezet, waarbij gestart werd met vier keer honderd meter wisselslag als warming-up. Er werd afgesloten met tweehonderd meter uitzwemmen. Voorlopig blijft het overigens alleen bij trainen, wedstrijden staan niet op de planning. "Nee dat zit er nog even niet in", weet Timmers. "We volgen de regels van de KNZB en houden Rutte en De Jonge goed in de gaten. Maar op korte termijn zie ik dat nog even niet gebeuren."

Het Hoekse Badje is overigens een populaire locatie voor zwemclubs. "Het badje is op zondag rond het middaguur verhuurd aan ons én aan een zwemvereniging uit Den Haag. En ik weet dat er meerdere verenigingen uit heel Zuid-Holland hier naartoe komen."

Beluister het volledige gesprek: