Archief
VV Schipluiden

VV Schipluiden

Tom Boks keert terug bij VV Schipluiden

Tom Boks keept vanaf komend seizoen weer voor voetbalvereniging Schipluiden. De 29-jarige doelman keert na een afwezigheid van bijna vijftien jaar terug op het oude nest.

Boks was in zijn jeugdjaren van 1998 tot en met 2002 en na een uitstapje bij Feyenoord in het seizoen 2006/07 al actief op sportpark Keenenburg. Daarna vertrok hij naar profclub ADO Den Haag. Tot een debuut in de hofstad kwam het niet - Boks zat vier keer op de bank bij de hoofdmacht - en dus ging de Schipluidenaar aan de slag in de top van het amateurvoetbal. Hij kwam uit voor Scheveningen, Westlandia en de laatste jaren de Koninklijke HFC in de tweede divisie. Nu keert hij dus terug naar zijn geboortegrond.

De doelman kijkt uit naar komend seizoen, waarin Schipluiden opnieuw uitkomt in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. "Ik denk dat we zeker kunnen meedoen om de bovenste plekken in de poule", zegt Boks op de website van VV Schipluiden. "Dat is één van de redenen dat ik niet wilde wachten tot mijn 35ste met mijn terugkeer naar Schipluiden. Nu kan ik bovendien nog met vrienden en familie in de selectie samenspelen. Alles in overweging genomen was dit het juiste moment om terug te keren."